Wereld vergaat niet in 2012, maar in 2208?!

Hoewel deze website einde2012.nl heet werd enige tijd terug bekend gemaakt dat de wereld niet in 2012, maar in 2208 zal vergaan. Een rekenfout zou aan de basis liggen van de “foute” voorspelling. Over het algemeen maakt een dergelijke uitspraak niet bijzonder veel indruk. Deze datum ligt nog ver weg en kwam zomaar uit de lucht vallen terwijl het jaartal 2012 “altijd” al voor opschudding heeft gezorgd. Toen er een wetenschappelijk artikel in het magazine NWT Natuurwetenschap & Techniek met deze titel verscheen konden we echter niet anders dan er ook hier over te berichten.

Toen het artikel verscheen kon het wereldwijd op bijzonder veel kritiek rekenen. Er werden reeds meerdere keren data genoemd waarop de wereld zou komen te vergaan en nu we vollop in de “21 december 2012” hype zitten komt men met een nieuwe datum. De gedachte die erachter zit liet natuurlijk op zich wachten. Veel mensen vinden het (terecht) een uitvlucht die kan gebruikt worden wanneer er in 2012 niets zou gebeuren. Op die manier kunnen bepaalde groeperingen en instanties gaan roepen dat ze dit wel wisten en dat we ons nu moeten klaarmaken voor 2208... Niet dat we er tegen die tijd nog zullen zijn, maar dat is bijzaak, toch? En dan gaan we zoeken naar het “waarom” en “hoe” en dan stuiten we eigenlijk op een lege doos. Een Duitse wetenschapper verklaarde dat de rekenfout zich bevindt in de omrekening van de Maya-kalender naar de Greenwich Mean Time. De verklaring luidt dat dan pas de kalender afloopt, waarna hij volgens de wetenschapper weer gewoon opnieuw begint. We moeten ons volgens deze wetenschapper(s) dan ook geen zorgen maken wat de toekomst betreft.

world end in 2012 2 Wereld vergaat niet in 2012, maar in 2208?!

We kunnen nu een heleboel zaken gaan opnoemen die mogelijk aan de oorzaak kunnen liggen van een eventueel einde van de wereld in 2208, maar dat zou behoorlijk zinloos zijn. Feit is dat de datum in principe gewoon uit de lucht is komen vallen en er helemaal niks hard te maken valt. De misrekening zou natuurlijk weliswaar kunnen kloppen, maar in hoeverre moeten we dan nog geloven dat het zou gaan om een kosmisch verschijnsel die veroorzaakt wordt doordat de zon tijdens de winterwende naar z’n hoogste punt klimt juist in het midden van de galactische evenaar? Dit feit is namelijk het enige echte gegeven waar we over beschikken die het ontbrekende puzzelstuk kan zijn in het complexe geheel van de Maya-kalender en het jaartal 2012. Wat geloven wij? Wij geloven in feiten. De feiten zijn er wat betreft 2012 (ook al zijn deze zeer gering), maar wat 2208 betreft is er geen enkel gegeven die ons ook maar enig idee kan geven over het mogelijke einde van de wereld in dit jaartal. De misrekening kan kloppen, maar veel zijn we hier als vanzelfsprekend niet mee zonder dat er dieper op wordt ingegaan. Laat dat nu exact de reden zijn waarom dergelijke wetenschappelijke artikels vaak gewoon maar bladvulling zijn. Er werd jarenlang onderzoek verricht naar de Maya-kalender en zijn mogelijke voorspelling op vlak van het einde van de wereld en plots na al die jaren zou men inzien dat men er een paar honderd jaar naast zat? Het roept bij ons (en we zijn er van overtuigd bij onze bezoekers ook) flink wat vragen op.

In ieder geval, mocht het de waarheid blijken te zijn, dan hoeven, onze kinderen en kleinkinderen, etc. niets te vrezen en laat dat dan misschien al een opluchting zijn!

» Discussiëren over dit onderwerp? Op ons forum is er al een topic over geopend.

176 Reacties op “Wereld vergaat niet in 2012, maar in 2208?!”

 1. Hier een plaatselijk bericht van de tvgelderland: Er is reden tot opluchting: de wereld vergaat toch niet op 21 december 2012. Het verhaal dat de Maya’s het einde van de wereld hebben voorspeld voor die datum blijkt niet waar te zijn.

  Een nieuw opgegraven Maya-huis in Guatemala bevat een muurtekening die ons allen nog ruim 7000 jaar geeft. EenVandaag spreekt Pancras Dijk, eindredacteur vanover het nu dus niet naderende einde van de mensheid.

  Door tvgelderland | 30. sep, 2012, 20:45
 2. Ik ben er dan niet als de wereld vergaat in 2208

  Door Onbekend | 12. nov, 2012, 06:49
 3. ik vind het erg als de wereld vergaat

  Door natasja | 13. nov, 2012, 18:07
 4. hier staat dat de wereld vergaat en de wereld vergaat in:2208 dat snap ik dus echt niet!!!

  Door jasmin | 18. nov, 2012, 18:22
 5. Hoe weten jullie zeker dat de wereld niet vergaat in 2012 dan?
  Ik zit vaak te twijfelen als het wel of niet gebeurt ik heb dan 3 maanden met mn vriendin en mn opa die 3 jaar dood is zou dan ook jarig zijn ik hoop het dat de wereld niet vergaat op 21-12-12 het is afwachten en elke dag word ik banger dat het toch gebeurt

  Door jeroen | 22. nov, 2012, 20:22
 6. geachte
  graag wil ik u erop duidelijk maken geen paniek te hebben en te zaaien
  de wereld zal niet vergaan dit jaar
  omdat het gewoon onmogenlijk is zo informatie achter te houden
  regeringen hebben geen akoorden om de bevolking dom te houden om het feit dat de regeringen ook uit een groot aantal mensen bestaat die dan onmogelijk alemaal gered zouden kunnen worden met de zogenaamde “ondergrondse bunkers”
  waarop masale paniek zou onstaan alleen al onder de regeringen met het gevolg masale lekken en verstreken van informatie naar de buitenwereld
  ruimtevaart centrum nasa is niet de enige die de ruimte iedere dag afspeurd buiten nasa hebben we onder andere nog enorme onderzoekcentrums de chinese de europeanen de russen teveel landen zouden er achter komen waarop het geheim houden zeer moeilijk word
  en dan heb ik het nog niet over de masale “amateur” astreologe veel daar van met hun eigen onderzoekcentrums die niet de middelen hebben voor te “schuilen” of zich “in te kopen” bij de “grote organisaties” dat zijn ook mensen die enorme angst en paniek zouden krijgen en onmiddelijk aan de alarmbel zouden trekken
  er zijn zoveel theorieen gebracht door mensen die er totaal niks van af weten
  mensen met een gemiddelde diploma die wetenschapers tegenspreken onder de zin jullie houden het achter
  in zo een geval van een totale uitroeing of vernieteging zouden volgens de beruchte paniek zaaiende films zoals onder andere 2012 alleen de extreem rijken en wereld leiders kans maken in de levensredende “arken” of “ruimteschepen” of “bunkers”
  dus in principe zouden de duizende wetenschapers die er uiteindelijk achter zijn gekomen zijn en er op de hoogte van zijn geen kans maken en hun gezin al helemaal niet luister goed wat ik zeg zoiets houd geen enkele organisatie of land stil
  onmogenlijk
  en die projecte zoals van die bunkers ruimteschepen of arken
  da kost honderduizende arbeiders om zoiets te voltooien
  zo een project hou je ook niet geheim want het zijn uiteindelijk de gewone arbeiders of gespecialiseerde bedrijven die zoiets moeten recht zetten die er uiteneindelijk geen plaats op zouden krijgen want de gemiddelde wetenschaper of wereldleider heeft geen verstand af van betone constructies of masale arken
  zo een project is onmogenlijk om geheim te houden
  ik wens u na 21 december een gelukkige kerst en een fantastische nieuwjaar
  u gaat nog lache om dit bericht

  Door kenneth | 22. nov, 2012, 22:20
 7. Ik zou het beter vinden als de Mensheid deze planeet verliet en de Natuur zijn gang weer kon gaan .zonder bemoeienis van de mens want deze Aarde had een paradijs kunnen zijn , want het is voor veel mensen en dieren een HEL geworden…….

  Door Alfonso | 03. dec, 2012, 15:47
 8. Alfonso,je hebt helemaal gelijk.

  Door Lisa | 09. dec, 2012, 11:25
 9. misschien vergaat de wereld wel in 2012 maar zeggen ze da

  Door Lisa | 09. dec, 2012, 11:26
 10. de wereld pas vergaat in 2208 zodat we niet bang zouden zijn

  Door Lisa | 09. dec, 2012, 11:27
 11. Ik zou t echt erg vinden als de wereld vergaat want ik wil echt graag oud worden en trouwen en kinderen. enz.. daarom genietik van elke dag. maar ik ga me er zeker niet druk om maken we zien het wel de 21ste. god blessyou all.

  Door Tijgertje | 10. dec, 2012, 19:35
 12. echte mongolen niemand
  weet dat de wereld vergaat sukkels

  Door gaatjeniksaan | 10. dec, 2012, 21:02
 13. ik doe in elk geval elk jaar dat de wereld vergaat..ben dus mooi 4x op vakantie geweest dit jaar en doe het komend jaar weer!

  Door esther | 11. dec, 2012, 16:52
 14. die is allemaal tering bullshit en facking fake

  Door carlo | 12. dec, 2012, 11:45
 15. elke dag word ik banger en banger dat het egt gaat gebeuren maar mijn moeder zegt: het licgt in handen van alah swt

  Door ibrahim | 12. dec, 2012, 17:44
 16. ik weet nu la dat ik 20/12/12 avond heel heel heell zenuwachtig ga worden

  Door ibrahim | 12. dec, 2012, 17:47
 17. De wereld is er zonder de mens waarschijnlijk veel beter af.. ook al zou de mensheid uitsterven, de aarde zelf zou prima zonder ons verder kunnen.

  Overigens, maak je vooral niet druk, de mens is veel te dom om dit soort zaken te doorgronden.

  Door Tja | 13. dec, 2012, 13:56
 18. Wrm zouden we de maya’s geloven het zijn gewoon gestoorden mensen en raar er is toch een nieuwe kalender dus wrm zouden we ons nu drik gaan maken ga gewoon lol maken met je vrienden ofzo…

  Door :D | 13. dec, 2012, 15:02
 19. Wrm zouden we de maya’s geloven het zijn gewoon gestoorden mensen en raar er is toch een nieuwe kalender dus wrm zouden we ons nu druk gaan maken ga gewoon lol maken met je vrienden ofzo…

  Door :D | 13. dec, 2012, 15:03
 20. En inderdaad de aarde is veel mooier als wij er niet waren wij verpesten gewoon de natuur “wrm mensen wrm” :(

  Door :D | 13. dec, 2012, 15:05
 21. ga schijten met je onzin..!

  Door hoi | 13. dec, 2012, 17:13
 22. Ik kan vliegen dus see you later shitlords!!!!!!!!

  Door De vlieg die sneller vliegt dan de vlieg vliegen kan! | 13. dec, 2012, 17:25
 23. Peace mensen peace

  JJEEEJE

  GROETJES VAN What’s up man
  PEACE EN RESPECT!!!!!

  Door What's up man | 13. dec, 2012, 17:29
 24. Wil je weten wat er gaat gebeuren. Ga dan naar
  http://Www.heiligemensjes.nl
  Beterrschap met de einde van de wereld
  Doegggg

  Door Heilige mensje | 13. dec, 2012, 17:31
 25. Haallajoela we gaan eindelijk dood!!!!!!!
  Jjjeeje

  Door Gekke plantenetende sluber (JAAP DE JAN) | 13. dec, 2012, 17:36
 26. Baby björn luchtige luier hebben ikkke drijven op water!!!!
  Slapieee eerst doen JJAaAAAHHHhh

  Door xXBaby björnXx | 13. dec, 2012, 17:39
 27. ALLEEN MIJN MOUSTACHE KAN DE WERELD REDDEN !!!!!!! :-!)

  Door MOUSTACHE MAN | 13. dec, 2012, 17:44
 28. Iedereen denkt aan leven en dood maar ik denk aan ,mijn PINDAKAAS

  Door PINDAKAAS SNUIVER | 13. dec, 2012, 17:46
 29. Mask allemaal niet zo’n paniek.
  Slaat helemaal Mertens op
  De wergeld vergaat niet
  En ALS die vergaat gain we met zijn Allen dood
  Maar ik hoop Maar en bid dat de wergeld niet vergaat

  Door Eline | 14. dec, 2012, 13:17
 30. Ik denk dat de wereld NIET vergaat. En als hij wel zou vergaan dan zou het misschien wel een GOEDE reden hebben. Misschien heeft één iemand dit wel bedacht en het tegen veel mensen gezegd zodat iedereen het nu geloofd. Mijn moeder en ik geloofden er eerst niet in, maar mijn moeder nu wel omdat we echt de hele omgeving er over hoorden praten dat de wereld “vergaat”. Dus doe relax en ga door met wat je elke dag doet of wou doen. Ook afspraken en andere dingen zijn gepland op dagen NA 21-12-12 en ik denk niet dat ze die neerzetten als de wereld vergaat.
  Gr.

  p.s Ik vertelde alleen maar mijn mening, reageer er gerust op. Iedereen heeft eigen mening.

  Door Lisanne | 14. dec, 2012, 17:07
 31. mensen op deze site toch even
  nieuwschierig ,maar mijn kalender loopt gewoon door,en ik heb al een nieuwe voor het jaar 2013.
  fijne feest dagen,en een happy new
  jaar.

  Door leen | 15. dec, 2012, 16:08
 32. dat bedoel ik nou weer een andere datum pfff mensen hoe kan je die onzin nou geloven?

  Door black-widow1983 | 15. dec, 2012, 21:45
 33. ik ben blij dat het niet in 2012 gaat gebeuren ik hoef niet meer bang te zijn

  Door niemand | 15. dec, 2012, 23:05
 34. Tjonge jonge dat er nog mensen bestaan die zich hier bezig houden.
  ik ga lekker kerst en oud en nieuw vieren en 2013 inluiden .Kijk maar wat jullie doen 21-12-2012 ikzelf waarschijnlijk kerst inkopen.

  Door Rob | 16. dec, 2012, 11:36
 35. KK WERELD HET VERGAAT IN 2208 BULSITT ALLEMAAL GWN MENSEN NAAIEN EN BANG MAKEN FLIKKERS!

  Door TheHappyEndOfTheWorld | 16. dec, 2012, 19:18
 36. hey rob ik ga naar me nicht haar verjaardag en dan lekker naar bed om 13-12-2012 weer verder gaat met de verbauwing van me huis :-p

  Door black-widow1983 | 16. dec, 2012, 22:40
 37. okey die zin klopte niet maar je begrijp me vast wel :-p

  Door black-widow1983 | 16. dec, 2012, 22:41
 38. ouwe wats met jullie allemaal, niemand kan in de toekomst kijken en dan uit het niets binnen maand of 2 voor 21 december kunnen we opeens toekomst kijken wat er gebeurd op die dag. en als dat gebeurd, staat nergens hoe en wat, enige wat ze zeggen is misschien komeet, met misschien. ze zijn geen eens zeker van. niemand kan en zal ooit in de toekomst kijken. wanner de tijd komt komt de tijd en geen datum die van te voren is geschreven !!

  Door keepwalking | 16. dec, 2012, 23:51
 39. Een ding is zeker ,de Maya,s hebben het zeker niet overleefd.Voor hun is de wereld al 6 a 700 jaar al geeindigd.hahahahah

  Door ruby | 17. dec, 2012, 14:36
 40. beste mensen,

  er worden nou al jaren dingen verspeld dat de wereld zou vergaan, al ben ik hier erg nuchter onder, als de wereld dit keer serieus zal vergaan, dan gaan we met zijn alle en er zijn dan geen overlevingskansen zoals het berg in het franse-dorpje en dat de ufo`s hun komen redden, wat een onzin, je heb nooit ufo`s gezien en waarom zouden ze je nu opeens komen redden omdat de wereld zou vergaan.

  volgens mij hebben de maya`s niet de kennis om de datum van zo`n samenstand ruim 2 duizend jaar van te voren met grote waarschijnlijkheid tot op een dag precies goed te kunnen voorspellen. de maya`s hebben ook nooit gezegt dat de wereld zou vergaan of beter gezegt het einde van de wereld is, maar ze voorspelde dat de tijdskalender(einde cyclus einde jaartelling) op houdt en er gewoon weer een(nieuwe cyclus en een nieuwe jaartelling komt)
  hun kalender is al vaker op een andere kalenderovergaan
  ook ben ik van mening dat niemand een einde van de wereld kan verspellen.

  ik ben ook met de bericht eens dat van Kenneth. als de wereld wel zou vergaan, dan was iedereen nu wel in paniek en zou je nu wel dingen moeten zien aankomen. ook ben ik van mening dat het niet percies op 1 daq aan kan komen en het kan altijd gebeuren al ben ik van mening dat het niet nu gebeurt.

  ik wens iedereen fijne feestdagen een een knallende uiteinde.

  veel liefss

  Door liesjelotte | 17. dec, 2012, 14:59
 41. #Deal whit it

  Door bob | 17. dec, 2012, 15:05
 42. accepteer het BITCH

  Door bob | 17. dec, 2012, 15:06
 43. wat laten mensen zich toch van alles wijsmaken. er hoeft maar een film uit te komen over een ramp, zie 2012,en iedereen denkt dat dat echt gaat gebeuren.zeer onwaarschijnlijke film,vooral het einde vond ik zelf onzinnig. niet alles geloven.er gaat niets gebeuren op 21 dec.2012. dan loopt gewoon de maya kalender af, en begint hij weer opnieuw.hij is ook nooit bedoelt geweest om het einde van de wereld te voorspellen,maar om jaarcyclussen vast te leggen.over het jaar 2208 gesproken,ik wil wedden dat daar binnen 2 jaar ook wel een film over gemaakt wordt door die maffe amerikanen, een biosscoophit bezocht door honderdduizende mensen,wat weer milioenen in het laatje brengt, en waar weer psychopaten bepaalde gedachten bij krijgen,en iedereen maar neerknallen die ze tegenkomen omdat het einde van de wereld nadert. tja, het is maar net wat je wil geloven.

  Door jetvandepetteflet | 17. dec, 2012, 16:12
 44. We moeten niet eens druk overmaken over dit gedoe.
  Er is ooit een film van gemaakt, en meteen iedereen in rep en roer Nergens voor nodig.
  Geniet gewoon lekker van je dagelijkse leven wat je al jaren doe.
  Ooit vergaat de wereld, het gaat zo snel dat wij het nauwelijks kunnen merken. Over 5 miljard jaar is de zon op is uitgerekend. Dan wordt het een rode reus en 100.000 keer de grote van zijn normale waarde. En dan ga je als nog dood alles verbrand hier. Dan gaat de zon weg.

  Dat is echt de enige wat wel zo is. Mensen geniet van je dingen.
  Denk niet aan deze onzin wat de Maya’s hebben bedacht.

  Ik wens iedereen gewoon een goed en gezonde jaar 2013 en het beste kerst ook. Maak in ieder geval een super jaar van.

  Gr. Patrick

  Door Patrick | 17. dec, 2012, 16:25
 45. Jullie zijn echt dom dat jullie in die onzin geloofen

  Door Fuckin onzin | 17. dec, 2012, 18:49
 46. @FUCKIN ONZIN
  Ik geloof er niet in hoor.

  Door Patrick | 17. dec, 2012, 19:06
 47. Bestee spacersss besteee mensen….

  God is nummer 1 god is groot. Jullie hoeven niet bang te zijn jullie moeten bang zijn van god en van niemand anders… Alleen hij weet waneer de wereld vergaat.
  Zoals ze zeggen a soldierssss ze hebben een foute voorspelling de wereld vergaat in 2208

  Dusss we kunnen verdr spacen elke week prime of smokey club air club rain escapee amsterdam elke week VIP madefackersss jackiessss op tafell geeeeen stresss geniet van je leven gap

  Door Amsterdam Oost Gap | 18. dec, 2012, 04:21
 48. die gast, die maya zit ons nu vast gwn uit te lachen en te trollen als hij nog leefde. We weten niet eens welke maya/maya’s die kalender gemaakt heeft ,of diegene wel betrouwbaar is. Straks is het gwn een grap van diegene/groep. Dus het hoeft niet waar te zijn.

  ANYWAYS: IK GELOOF ER NIET IN DE WERELD VERGAAT NIET, VOOR DEGENE DIE IN PANIEK IS OF ER IN GELOOFT LEES DIT DAN ZO VAAK MOGELIJK DOOR TOT JE IETS GELEERD HEBT EN BESLUIT DAT DEZE DATUM FAKE IS.

  of ga gwn naar de psychiater.

  alles wat ik zeg helpt je wel.

  Door Iedereen is dom die in het einde van de wereld geloofd | 18. dec, 2012, 09:34
 49. Alsjeblieft hé. Ik kan ook zeggen morgen nee overmorgen. Tot ik dood ga kan ik het zeggen. Fijne 2013.

  Door Emre | 18. dec, 2012, 12:25
 50. bij mijn ex vriendin Maya kon ik wel voorspellen wanneer ze aan haar einde kwam

  Door ruby | 18. dec, 2012, 16:04
 51. denk je tot het pijn doet?

  Door Lucy | 18. dec, 2012, 16:18
 52. @IEDEREEN IS DOM DIE IN HET EINDE VAN DE WERELD GELOOFD. Bedankt gast, nu ben ik er volledig van overtuigd dat het einde van de wereld niet komt. Ik was helemaal bang en in paniek. Jij hebt me gekalmeerd.

  Door ik heb een naam. | 18. dec, 2012, 22:33
 53. kijk het resultaat iemand is genezen door mijn tips. Als je ook genezen wil worden lees het dan ook.

  of ga gewoon naar de psychiater.

  en als je drugs gebruikt stop er dan mee, das gezond en dan ga je niet hallucineren.

  Stop met roken, dat is gezonder en je hoeft minder geld te verspillen.

  Stop met alcohol, word je ook niet dronken en is ook veel goedkoper, neem deze niet te letterlijk af en toe een beetje mag wel.

  srry als je verslaafd bent.

  hopelijk helpen deze tips jullie wel dus LEES DIT WANT DIT IS BELANGRIJKER DAN AL DAT BULLSHIT WAT DE ANDEREN HEBBEN OPGESCHREVEN.

  of ga naar de psychiater

  Door IEDEREEN IS DOM DIE IN HET EINDE VAN DE WERELD GELOOFD | 18. dec, 2012, 22:53
 54. de wereld vergaat niet bullshit
  hoevaak hebben ze dit wel niet gezegt
  die mensen zijn gwn op geld uit en met zo’n film krijgen ze dat binnen want iedereen wss benieuwd derna dus mensen ik zeg ga gwn door met leven geniet dervan en ik wens jullie een gelukkig kersfeest and a happy newyear 2013

  Door wat boeithet | 19. dec, 2012, 01:52
 55. Dalk moet julle begin bybel lees nie eers Jesus weet wanneer sal dit die einde wees nie die GOD die Vader alleen weet en weet julle wat ek weet as ek dood gaan weet ek ekt lewe verewig want ek weet ek gaan Hemel toe en ek kani wag om op God se skoot te sit nie! Mag julle begin op God vertrou ! Groete!

  Door Anneke | 19. dec, 2012, 11:36
 56. ik vind dit zo zielig he, mensen die hierin geloven kom op omg haha tuurlijk vergaat de wereld niet op 21-12-12 en ook niet die jaren daarna. die datum maken ze alleen maar om alweer paniek te zaaien haha :) maar ALS de wereld vergaat vergaat alleen de mensheid en niet de aarde want zoiets verdient ons ras gwn.

  volg me op twitter voor reactie ßitches <3

  Door @ferdietweets | 19. dec, 2012, 17:45
 57. Ik denk eerder dat alle voorspellingen over ‘het einde van de wereld’een en al geldklopperij is, want hoeveel mensen geloven geloven dat de wereld vergaat, waardoor ze gaan hamsteren, omdat ze misschien wel als enigste over blijven. Zou de voorspelling dan misschien gedaan worden in verband met de slechte economie?? Niemand kan hier op dit moment antwoord op geven dus moeten we afwachten…

  Door Mike ten Have | 20. dec, 2012, 07:36
 58. ik weet niet of de wereld vergaat.maar ik ben moslim dus niemand weet waneer het gebeurd.aleen god weet het.maar hopelijk gebeurd het niet ben pas 9 jaar en wil nog verder hou op met die bullshit man

  Door younes | 20. dec, 2012, 14:18
 59. Het is nep waarom zou opeens de wereld vergaan zoek een leven mensen kom op jullie zijn gek en maken kinderen bang en verdrietig

  Door stefan westerhoff | 20. dec, 2012, 16:28
 60. tvoe man.wat een leugenaar.ga weg met deze stommen website man,waarom telt die stomme ding AF.eey man ik haat deze website man.warom doen jullie dat.echte mongolen man.

  Door younes | 20. dec, 2012, 18:58
 61. waarom zetten ze er nu die klok opbetekent dat dat die mayakalender stoptof vergaat de wereld dan help mij dat ik goed kan slapen vannacht

  Door gilberte | 20. dec, 2012, 18:59
 62. hahahahahahahaa.wat een grap.zelfs ik weet het niet en ik vertaal alles met stemacteursniet bang zijn hoor.levi van kempen

  Door levi van kempen | 21. dec, 2012, 12:40
 63. Mijn beste mensen,

  Zouden we ons niet beter bezighouden met ons nieuw bewustzijn, om terug respect voor elkaar en moeder aarde te krijgen. Het word tijd dat we evolueren naar een wereld van gelijkheid, een duurzame wereld vol liefde warmte en genegenheid. Het zijn niet de politici die het gaan veranderen maar die taak is voor iedere aardbewoner weggelegd. We moeten voorkomen en niet genezen. Warme en liefdevolle groeten Marco.

  Door MarcO | 21. dec, 2012, 12:45
 64. Nee! Alleen Tessa kan de wereld redden! Tessa Woelders! Vragen? Jabby-Hotel.nl!

  Door Epic | 21. dec, 2012, 14:18
 65. hey als je back to the future hebt gezien weet je dat de wereld niet vergaat want ze gaan naar 2015 in die film.

  iedereen nog een fijne kerst en een gelukkig 2013

  Door iemand die nog leeft in 2013 | 21. dec, 2012, 15:11
 66. ^ Klopt en ook hebben wetenschappers nog een Mayakalender gevonden die verder gaat dan 2012 en waarom zou je dat doen als de wereld zou vergaan op 21-12-2012?
  Conclusie: we maken kerst nog mee

  Door Iemand die kerst gaat meemaken | 21. dec, 2012, 15:48
 67. De wereld is vergaan, voor de mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd.

  Maar ik maak Oud en Nieuw mee

  Door Iemand die oud en nieuw gaat meemaken | 21. dec, 2012, 16:29
 68. weet je wat? als de wereld al vergaat in 2208, kunnen we er toch niets aan doen, dus waarom zouden we ons druk maken? GET A LIFE PEOPLE!!

  Door Anne | 22. dec, 2012, 16:35
 69. Het klopt wel dat de wereld vergaat in 2208. En ik gok op 8 februari. Want ik heb niet alles gelezen.

  Door Midas | 24. dec, 2012, 17:33
 70. Beste mensen.
  De wereld is niet vergaan en het gaat ook niet meer gebeuren want ze hebben net gezegd op het nieuws dat het pas gebeurt wanneer de Zon doodgaat en die zal dan de binnenplaneten opsloken waaronder de Aarde.

  Door Mette | 24. dec, 2012, 17:36
 71. Dan heb ik een klein vraagtje: Van wie of wat heb je gehoord dat de wereld pas in 2208 zal vergaan?
  Maak je maar geen zorgen dat de wereld ooit zal vergaan.
  Niemand heeft dat ooit echt bewezen,toch?
  Allemaal vragen, en er is helemaal geen zekerheid.
  Wil je echt 100% zeker weten wat er zal gaan gebeuren?
  Vraag het dan maar aan een echte wetenschapper. Die zoeken het vast wel voor je uit. Het is echt allemaal een fabel dat de wereld eerst 21 december zal vergaan, en nu ineens in 2208! Nou ja, dat is mijn mening.
  En dan nog een vraag: Waarom zeiden sommige mensen dat de wereld zou vergaan op 21 december 2012, en nu ineens in 2208?
  Is er dan nu al een nieuwe Maya kalender?
  Is er nu al weer een nieuw einde vastgelegd?
  Niks weet je zeker, dus is er niks om nu nog druk over te zijn.

  Door Noortje | 27. dec, 2012, 19:02
 72. De wereld is niet vergaaaaaaaaan!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  Nu kan je stoppen met die stomme website!

  Door Lisa | 17. jan, 2013, 17:27
 73. Dude dit is allemaal klin klare ONZIN

  Door Ja. ja | 10. apr, 2013, 07:02
 74. @midas my verjaardag is op 8 feb’,’

  Door Ja. ja | 10. apr, 2013, 07:05

Trackbacks/Pingbacks

 1. [...] Misschien associeerde Nostradamus de kleur rood wel met de definitieve machtsovername van de communistische EU? Alleen dat Mohammedaan komt niet overeen met van Rompuy of hij moet nog meer geheimen voor ons in petto hebben. We hoeven ons in ieder geval niet meer druk te maken om 21 december 2012. We hebben weer een nieuwe peildatum, namelijk 2208. [...]

Reageer hieronder

Laat ons je op de hoogte brengen wanneer de wereld is vergaan...